Menu
#НитоДенБезКнижки

Плюшеното зайче или как оживяват играчките

Какво става с играчките, които попадат в магията на детската стая и децата заобичват съвсем наистина? Ами, стават истински!

Не е лесно да станеш истински, в това се убеждава и плюшеното зайче. Първо ставаш мъничко размъкнат, а после доста парцалив. Но пък можеш да скачаш най-високо от всички, когато детето, което те обича, те хвърля във въздуха в поредната игра.

“Плюшеното зайче” е книга шедьовър. Мъничко коледна, мъничко зимна, но най-много мила, смислена, замисляща. Може би и леко просълзяваща. Не мога да ви обещая, че е история, на която децата ще заспиват, защото крие такова мълчаливо вълнение, че по-скоро ще будуват с нея.

Книгата не случайно е съвременна световна класика, лауреат на наградата Children’s Choice award и любима на малки и големи вече 100 години. Сара Масини е направила магията толкова жива с рисунките си – не мисля, че има по-красиво издание на “Плюшеното зайче”.

За автора

Пирина е web/UX дизайнер, създател на съдържание и генератор на идеи. Работи върху личен проект с кауза - #НитоДенБезКнижки: общност за насърчаване на детското четене в България. Любимото ѝ хоби е да споделя и вдъхновява в личния си блог и социалните си канали.