Menu
Живот / Откривателство

О, Панагюрище! Ще се върнем!

Иска ми се да бетонирам черно на бяло, с малко текст и много снимки, нашето прекрасно изкарване в Панагюрище.

Решихме да направим кръщенето на Матей семпло и лично. Искахме да изкараме максимума емоция и заряд от този повод, да се заредим с енергията, която може да получиш само от пътуването с любими хора. И затова си организирахме приятно уикенд пътуване с кръстниците. Избрахме Панагюрище, защото никога не бяхме ходили там преди и заради страхотния хотелски комплекс – Джуджева къща. Още щом видяхме снимките знаехме, че искаме да прекараме време там! Знаехме, че Иван и Мира също ще оценят подобно място. Всъщност, не знам кой не би го оценил!

Комплексът е basically музей. Вярвайте ми! Чувствахме се сякаш са ни пуснали да нощуваме в някоя от онези стаички, оградени с въжета, в музеите. Сещате се. Всичко е автентично до най-малкия детайл и толкова добре съчетано с всичко от съвремието, от което имате нужда – телевизия, wifi, чиста баня, меки завивки, памучни кърпи. Имаме точно 0 (нула!) забележки. Очаровани сме до мозъка на костите си. Как да не искаме да се върнем?

Паркираме ние отпред, хора, отварят ни грамадната дървена порта и очакваме да минем по малка пътечка, която води до стаите. НЕ! Отварят ни грамадната дървена порта, влизаме и ни пада ченето. Пред нас стои сякаш цяло малко селище! Няколко отделни малки къщички – всяка с определена функция, просторни чардаци, широка каменна пътека, огромен сладък кестен, дръвче със слънчеви, сладки праскови, от които можеш да ядеш(!), тревни площи за релакс или игра с децата. И позволяват да ходиш с кучето си. Как да не искаме да се върнем?

Останахме изненадани от закуската, защото 1) не бяхме разбрали, че е включена в цената на нощувката и 2) е прясна, домашно приготвена и о г р о м н а! Първата сутрин всеки от нас получи по купичка домашно кисело мляко, 2 вида домашно сладко, абсолютно истински мед, горски чай от 10 билки, които Мария сама бере в Пирин и божествени, току що изпържени филийки. О, забравих сиренето! Втората сутрин си хапнахме с охота панагюрска баница, както си му е реда, отново придружена от кисело мляко, сладка, мед и чай. Не сте яли такава баница, ако не сте били там. Как да не искаме да се върнем?

Ако се чудите къде да отидете следващия път – с приятели или семейство – горещо препоръчвам Джуджева къща в Панагюрище. Няма да съжалявате. И ще искате да се върнете. ♥

За автора

Пирина е web/UX дизайнер, създател на съдържание и генератор на идеи. Работи върху личен проект с кауза - #НитоДенБезКнижки: общност за насърчаване на детското четене в България. Любимото ѝ хоби е да споделя и вдъхновява в личния си блог и социалните си канали.