Menu

Убийте ме с камъни ако щете, но съм пила напитка в Starbucks само един път в живота си и Costa си остават моите фаворити. Едно нещо обаче много ме блазнеше точно в Starbucks и това беше pumpkin spice latte-то. И аз, твърдоглавата, реших да си го направя вкъщи. Без никаква представа какво представлява, без никаква идея за рецепта, макар че има много рецепти в интернет. Ще си измисля свое така, че да мога да си го правя и пия когато и колкото си искам. И, разбира се, да е по мой вкус.

pumpkin-spice-latte

И така, всичко започва с пасатор и печена тиква. ♥ Ще ви трябват още прясно мляко, лед, 1 нормално еспресо и канела. По желание може да добавите подсладител, аз лично не бих заменила меда в тази рецепта за нищо на света, въпреки, че в този случай го пия без подслаждане.

Парче от печената тиква се залива със студено мляко и се пасира. Колкото по-голямо е парчето, толкова по-силно ще се усеща тиквата в латето. След като получите хомогенна розово-оранжава течност, добавяте останалото количество мляко и разбърквате.

(Първо да се похваля с един много любим сватбен подарък – тази разкошна кафе машина, която вече е пълноправен член на семейството ни и по приоритет за обгрижване се нарежда веднага след Фюри! Благодаря, приятели! ♥)

Та, правите си едно еспресо, за предпочитане късо или най-много – нормално и, ако имате желание, добавяте подсладителя (захар, мед, стевия или друго) в още топлото кафе, за да се разтвори.

coffee

В еспресото добавяте лед и разбърквате, за да се охлади и овкусявате с канела преди да налеете млякото.

pumpkin-spice-latte

Получи се разкошно! Следващия път ще пробвам с мед и ще намеря начин да добавя печени орехи към сместа, за още по-есенен вкус. Като се замисля, това с меда и печените орехи би било по-подходящо да се пие топло, но тъй като все още сме точно между лятото и есента, реших да си угодя с любимото ледено лате, а времето за топли напитки тепърва предстои и крие безброй възможности! ♥

pumpkin-spice-latte

Да ви е сладко!

За автора

Пирина е web/UX дизайнер, създател на съдържание и генератор на идеи. Работи върху личен проект с кауза - #НитоДенБезКнижки: общност за насърчаване на детското четене в България. Любимото ѝ хоби е да споделя и вдъхновява в личния си блог и социалните си канали.