Menu
Goodies / Продукти

PowerLocus P2 REVIEW

Често ме питате в instagram относно слушалките, които използвам. Ще ви дам малко предистория, за да бъда абсолютно откровена с вас, както винаги.

Миналата година разбрах от брат ми за бранда PowerLocus Той и приятелката му вече ползваха едни от първите модели слушалки на марката. Възхитих се, защото собственикът е българин и приятел на брат ми – супер млад, супер амбициозен, супер креативен. Винаги съм оставала очарована от младите българи, които решават да нагазят в дълбокото, да рискуват и да се занимават с нещо свое. Но още повече ценя, когато го правят със страст, отдаденост и мотивация. На такива хора почти винаи им се получава, защото подбудите им не са само финансови – те искат да дадат на потребителя това, от което той има нужда.

И така, малко преди Коледа 2018 и аз се сдобих с първите си PowerLocus слушалки. Моделът, който избрах беше P2 в цвят Rose Gold. Именно за тях получавам и най-много въпроси – разбираемо, грабват окото на мига.
Малко след това Сашо (собственикът) ми предложи да направим giveaway и да подарим едни слушалки на мой последовател. Разбира се, веднага се съгласих, защото вече бях натрупала първите си впечатления от тях и бяха доста добри.

Няколко месеца по-късно, вече работя като freelancer с тях – предложение, което нямаше как да откажа, защото 1) наистина харесвам философията на бранда и прецизността, с която изработват и подобряват във времето всеки продукт, и 2) имам ежедневната възможност да работя по професията си, а именно – да правя графичен дизайн. Отделно се занимавам с още куп неща около PowerLocus като фотография, тестване на новите продукти, връзки с (потенциални) партньори, присъствие в социалните мрежи (което ми е ново и супер трудно, но се уча в хода на процеса). Работата е сладка, но знаете, че не би била такава, ако не харесвах самия бранд. Това, на което искам да наблегна тук е да разсея всяка ваша мисъл, че ги препоръчвам, защото работя с тях. Нещата всъщност стоят точно обратното:

Работя с тях, защото бих ги препоръчала по всяко време.

И, разбира се, ще виждате доста PowerLocus в моя живот, но можете да последвате бранда в instagram още сега, за да ме подкрепите в това начинание и да ми давате обратна връзка за всичко там – както казах, за нас е много важно да подобряваме всичко спрямо нуждите на потребителя.

PowerLocus P2 Review

Най-напред искам да обърна внимание, че бранда се фокусира върху изработката на mid-level слушалки. Това обаче не трябва да ви говори за занижено качество. Нещата стоят така – за да се постигне (вмести продукта) в определен ценови клас, това неминуемо значи съкратяване на разходи за определени неща. Качеството обаче е най-малкото, с което PowerLocus правят компромис. По-скоро са орязани бюджетите за офиси, складове и реклама. В същото време слушалките са несравними с най-големите брандове, но цената им също е несравнима. Това, което ми казаха на мен първия път, беше, че се стараят да дадат най-доброто за цената си (~25$ за P2 модела). И според мен са го постигнали на 120%.

Издръжливост

Първото, което ме впечатли беше издръжливостта на батерията. Моята ползваемост не е от най-агресивните, т.е. ги ползвам по около 5-10 часа седмично, да речем. Но помня, че мина повече от месец, преди да ми се наложи да ги заредя за първи път. А сега, когато минах на друг цвят (новите ми любими са белите със златно и черно, ОБОЖАВАМ), още не съм зареждала.

Без кабели

Много, много исках безжични слушалки. Не го разбирах това с безжичната периферия като цяло какъв хайп е, докато не минах още преди години на безжична мишка и се преродих от удобство. Със слушалките също ми се струваше една идея ненужно, но цената и това удобство веднага ме грабнаха. Сега мога да слушам подкастове и аудиокниги, докато вървя или се возя в трамвая без наудобството от висящи жици. А това, че се свързват с всякакви устройства чрез bluetooth ги прави мега яката придобивка за човек, който се размотава с лаптоп и смартфон, които не се знае кога и къде ще трябва да отвори. Миналия уикенд, например, ми се наложи да поработя докато запълвам време преди обяд с приятелки и най-спокойно последните 10 минути ги прекарах със слушалките и лаптопа на ЦУМ, гледайки поредното breakdown видео за епизод GoT.

Минималистичен дизайн и удобство

Няма какво толкова да кажа тук, то се вижда. Дизайните на моделчетата веднага ме грабват мен лично. Аз не съм фен на тапите като вид слушалки и on-ear или over-ear са моето нещо. Харесват ми изчистените линии и разнообразието от цветове. Сега съм набелязала и Grand Exclusive 5 модела, нямам търпение да стигна до него – изключително стилен е!
Не по-малко важно от визията обаче е удобството. От бранда обещават меки възглавнички и наистина ги получавате. А това, че са компактни при сгъване е още по-зарибяващо. Аз (малко рисковано) ги нося без кълъфчето и заемат незначително място в раницата ми – винаги мога да ги побера. 

Относно звука нямам много какво да кажа, защото нямам голяма база за сравнение, но за моите нужди – музика, подкасти, видеа, аудио книги – са напълно удовлетворяващи и нямам забележка.

Общо взето, не мисля, че скоро ще имам нуждата от други слушалки.

За автора

Пирина е web/UX дизайнер, създател на съдържание и генератор на идеи. Работи върху личен проект с кауза - #НитоДенБезКнижки: общност за насърчаване на детското четене в България. Любимото ѝ хоби е да споделя и вдъхновява в личния си блог и социалните си канали.