Menu
Goodies / Продукти

Мицеларни води Ultra от La Roche-Posay

Мазна кожа? Чувствителна кожа? Реактивна кожа?

Всичко това ни е много познато, за съжаление. И срещу всеки един проблем с кожата се борим ежедневно.

Подлагаме лицата си на какви ли не влияния и третирания. Слава на небесата, козметичната индустрия вече е изключително напреднала и се произвеждат качествени продукти на достъпни цени. Това до някъде намалява риска от обриви, зачервявания, възпалителни и алергични реакции. Вече сме абсолютно наясно какво съдържа или не съдържа определен продукт и голяма част от жените са по-бдителни, когато пазаруват артикули, които съвсем скоро ще се окажат в пряк досег с кожата им.

la-roche-posay-micellar-water-ultra

Кожата ни е герой!

Едно от най-важните неща, които една жена трябва да знае, това е какъв е типът на нейната кожа. За да може да полага нужните и специфични грижи точно за нея. Отнема време да опознаем кожата си и нуждите й, определено не става с един бърз онлайн тест, но с времето се научаваме как да подхождаме в различните ситуации.

Второто най-важно нещо (което спокойно би минало и за първо) е качественото почистване на кожата, след като цял ден сме се разхождали с какво ли не по лицето си, возили сме се в градския транспорт, разхождали сме се из натоварения и прашен град, излагали сме се на слънце. Лицето ни поема всичко това съвсем геройски и затова заслужава да му се отблагодарим.

Мицеларната вода си спечели задължително присъствие на тоалетката ми още преди години и не мисля, че мога да мина без нея. Дори на бързо пътуване за 1 вечер. Нито.дори.за.една.вечер.

la-roche-posay-micellar-water-ultra

Серията мицеларни води Ultra от La Roche-Posay

Когато от La Roche-Posay ми изпратиха новите им мицеларни води Ultra, бях абсолютно убедена, че поне една от тях ще си намери място сред любимите ми почистващи продукти.

Вече няколко години използвам слънцезащитните продукти на марката и съм адски доволна! Просто не виждах начин мицеларните им води да не са на ниво. И бях права, разбира се. Защото La Roche-Posay никога не са ме разочаровали. 🙂

Серията мицеларни води Ultra от La Roche-Posay се състои от мицеларни води за 3 типа кожа:

И трите се справят доста добре, но при мен, както и предполагах, най-добро усещане и резултати имаше от мицеларната вода за чувствителна кожа.

Моята кожа е смесена, с много сухи участъци на бузите и малко над веждите + умерено омазняване в Т-зоната. На всичкото това отгоре е и адски чувствителна, както можете да предположите, и много продукти се провалят с гръм и трясък. Затова, когато стане дума за продукти за почистване, измиване или тонизиране, залагам на сериите за чувствителна кожа, по възможност от по-висок клас, защото от дрогерийните продукти резултатите са плачевни.

Определено мицеларната вода Ultra за чувствителна кожа от La Roche-Posay ще се задържи на тоалетката за повече от една опаковка. Почиства дори най-солидните спирали без изобщо да щипе на очите. За сравнение, мицеларната вода с маслини на Ziaja много ми щипеше на очите, а уж не трябваше. Явно и очите ми са много чувствителни. 🙂 Затова, когато намеря продукт, който не ми щипе, се радвам все едно съм уцелила повече от 4-ка от тотото.

Общо взето, влюбена съм в продуктите на La Roche-Posay. Искрено. И не мисля, че скоро тези отношения ще приключат. А сега идват слънчевите сезони, когато трябва много добре да преосмислим защитата на кожата и от вредните лъчи. Съвсем скоро ще Ви представя и моите слънцезащитни любимци, а до тогава…

отблагодарете се на кожата си и я почистете както подобава!

la-roche-posay-micellar-water-ultra
За автора

Пирина е web/UX дизайнер, създател на съдържание и генератор на идеи. Работи върху личен проект с кауза - #НитоДенБезКнижки: общност за насърчаване на детското четене в България. Любимото ѝ хоби е да споделя и вдъхновява в личния си блог и социалните си канали.