Menu
Goodies / Продукти

Интензивна хидратация през есента

С годините се научих, че кожата ми има различни нужди през различните сезони и се налага да я наблюдавам пряко точно преди смяната им, за да преценя какви точно мерки да взема. В последните седмици на август и първите дни на септември, кожата на лицето ми (особено в Т-зоната) започна да се омазнява прекалено много. Много повече от обикновено. Това “явление” ми светна точно една лампичка – кожата ми плаче за хидратация! 

Знаете ли, че омазняването на иначе не-мазна кожа най-вероятно е подсказка от организма, че въпросната зона има нужда от хидратация и страда, затова и образува този прекомерен себум като запас за защита? Не знам как не се бях сетила по-рано! Затова и разчетох правилно този сигнал и започнах една интензивна хидратация, като вкарах в ежедневието си няколко продукта, с които задължително третирам кожата.

По съвсем случайно стечение на обстоятелствата се оказах с три продукта на bioderma, които бяха подходящи за целта:

  1. Хидратираща измивна пяна, с която премахвам следите от грим, прах и слънце през деня.
  2. Хидратиращ крем, който използвам като нощен с цел регенериране.
  3. Хидратиращ серум, който нанасям веднага след измиване сутрин, за да подготвя кожата за деня.
bioderma

Bioderma Hydrabio Mousse

Почистваща хидратираща пяна – за нормална, комбинирана или дехидратирана кожа

С времето и още изучаване на кожата си, разбрах, че измивни продукти аз лично трябва да ползвам само вечер, защото дори хидратиращите такива по някакъв странен начин успяват да изсушат кожата ми за деня. Мисля, че себумът, който е отделен презнощта действа супер измивно на сутринта. Затова пък вечер имам нужда от измивен продукт, особено ако съм ползвала декоративна козметика в този ден или съм била повече време навън.

От началото на септември залагам на тази пяна, която се оказа най-икономичният продукт, който съм притежавала някога! Имам чувството, че ще ми стигне за векове! Много е приятна на допир и аромат и върши точно това, което обещава – измива докато хидратира. 🙂

Как я използвам?

  • слагам малко количество на върха на пръстите
  • разтърквам между двете ръце
  • нанасям с леки кръгови движения по цялото лице
  • оставям за около 2-3 минутки да попиеизплаквам обилно с вода

Усещането е много приятно накрая – усещам кожата на лицето си чиста и в известна степен подхранена.

bioderma

Bioderma Atoderm Nutritive

Крем за лице за суха и чувствителна кожа

Не съм фен на нощните кремове. Най-вече заради прекалено плътните им и мазни текстури, каквито са повечето от тях. Затова, винаги когато имам нужда от допълнителна грижа и искам да използвам някакъв продукт нощем, залагам на дневен продукт за по-интензивна грижа, точно какъвто е този крем.

От бранда обещават, че кремът възстановява хидролипидния слой на кожата – точно това, с което мисля, че имам проблем в момента.

А защо не използвам този крем през деня? Защото моята кожа има нужда от повече време, за да попие такъв по-плътен продукт в нея. Затова й давам време цяла нощ да усвои това, което й е нужно. До сутринта няма нищо мазнеещо и така знам, че количеството, което нанасям е перфектното за кожата.

bioderma

Bioderma Hydrabio Serum

Хидратиращ серум

Този серум имам от началото на лятото и все още ползвам ежедневно! Писах мъничко за него в летните любимци ТУК. Отново много икономичен продукт, който върши работата си точно така, както се очаква от него. Води се за дехидратирана чувствителна кожа, точно каквато е моята, но пък за разлика от кремчето, самият факт, че е серум, го прави много по-лек като усещане, следователно попива много бързо и е чудесен за започване на деня.

От бранда обещават:

Стимулира клетъчните сили на кожата, пренасочвайки ги към създаването в дълбочина и задържането на повърхността на влагата.

Мисля, че изпълнява тази си функция, на мен ми е напълно достатъчен като хидратиращ продукт за целия ден само с едно нанасяне сутринта. Грим също се нанася чудесно върху него, стига да му дадете 5-10мин. да попие добре.

Дали действа тази рутина?

Вече цял месец ежедневно повтарям тези три стъпки, като от време на време правя хидратиращи, почистващи и пилинг маски. Резултатите бяха видими още на първата седмица след започването на тази интензивна хидратираща грижа – лицето ми започна да се омазнява много по-малко и това ми даде знак, че заключението ми е точно и съм на прав път. Ще продължа така засега през есента, защото не чувствам да имам нужда от нещо друго, а за зимата вероятно ще се снабдя с подхранващ дневен продукт, който ще използвам на мястото на кремчето като нощен.

Ще се радвам на препоръки за такъв продукт. Мисля, че се превърнах в голям привърженик на Bioderma и отново ще търся сред техните предложения нещо, което да ми свърши работа. 🙂 Дори мисля и за бебчо да взема някой от техните продукти за проба, какво ще кажете?

За автора

Пирина е web/UX дизайнер, създател на съдържание и генератор на идеи. Работи върху личен проект с кауза - #НитоДенБезКнижки: общност за насърчаване на детското четене в България. Любимото ѝ хоби е да споделя и вдъхновява в личния си блог и социалните си канали.